Трифон или Валентин-
пияни сме си до един.
Която и да е традиция
разваля нашата кондиция.
Да има повод да се пие-
във кръвта това си ни е.
Как ще да празникът се казва,
със махмурлукът ни наказва.
Най-доволни са жените-
за тях ний харчим си парите.
Е, те към Валентин залитат,
нашите чувства да изпитат.
На Трифон ние си залагаме.
Естествено-не се излагаме!
Обаче, падаме във клетката...
Въобще не ни излиза сметката!
Макар, че със ръце ще пляскаме
я днеска яко се натряскаме!
Тоз мухабет ще издържим.
Със шефа утре ще поспим.
© Георги Янков Все права защищены