11 апр. 2023 г., 23:01

*** 

  Поэзия
191 1 2

Глава си пред сабя не скланям
и все срещу ръжена ритам,
от два стола пейка сковавам,
до Цариград без питане стигам.

 

Два заека гоня, три хващам,
към копчето балтон пришивам,
по ум посрещам и изпращам,
желязо кова и изстинало.

 

От гьол на гьол с жабите скачам,
с думите си дупки пробивам,
изяждам си кашата вряла,
не седя мирно, чудеса искам!

© Ива ВалМан Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??