37
Когато Ева в райската градина съгрешила,
тя всъщност тайните житейски е открила.
И незаслужено до днешен ден си пати,
че с разум и любов човечеството е дарила.
38
Наздраве, приятелю! Как е в рая? Кажи!
Или спиш до Пришествие и това ти тежи?!
О, и той отговори от отвъдното с глас:
„Не тъгувай за мене! Вий живейте в лъжи.
39
Когато биеш лекари и никакви закони не признаваш,
и няма кой да те възпре, поради липса на държава,
страхувам се, че ще се стигне до такава ситуация
на всенароден гняв и кървава саморазправа.
© Румен Ченков Все права защищены