17.07.2017 г., 7:53 ч.

* * * 

  Поезия » Източни форми
721 0 2

37

Когато Ева в райската градина съгрешила,

тя всъщност тайните житейски е открила.

И незаслужено до днешен ден си пати,

че с разум и любов човечеството е дарила.

 

38

Наздраве, приятелю! Как е в рая? Кажи!

Или спиш до Пришествие и това ти тежи?!

О, и той отговори от отвъдното с глас:

„Не тъгувай за мене! Вий живейте в лъжи.

 

39

Когато биеш лекари и никакви закони не признаваш,

и няма кой да те възпре, поради липса на държава,

страхувам се, че ще се стигне до такава ситуация

на всенароден гняв и кървава саморазправа.

© Румен Ченков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??