26 мар. 2020 г., 02:37

Жалба 

  Поэзия » Другая
367 1 4

Летен облак бавно лази,

тихо плува, търси брод.

Бурен вятър сгърна пазви,

път му даде за живот.

 

Житна нива морно диша,

тъжно гледа ясен свод.

Просба даде Богу свише,

жалба прати за живот.

 

Господ знае,Господ може,

милост има, има власт.

Той от свято царско ложе

прати дъжд на жаден клас.

 

© Хари Спасов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??