Годината днес дните си товари,
на лодката назад, за да отплава,
че овехтели са и доста стари,
изживени са на календара.
Пристига Новата след часове -
желана, млада и красива.
И нови дни с късмет ще доведе
с надеждата да е щастлива!
Млад момък Януари - я води за ръце,
със много здраве, сняг и сила,
до него - Малък Сечко с обич ще сече
и Марта ще прекрачи майчинска и мила.
Април - с геройство годината ще оплете,
а Май ще я отрупа с цвят през дъждове,
след туй и Юни из тревата ще се подаде,
до него Юли усмихнат, в слънце ще засвети.
Ще дойде Август на коне и пръв из топлите мъже,
горещ и тръпнещ любовта ще раздаде.
Септември мудно след тях ще спре,
с безброй сладки и желани плодове.
Октомври и Ноември - двама северни мъже,
през жълти листи ще се гонят с ветрове,
след тях Декември в сняг ще да изчисти
душите и полепналите грехове...
През този ден Годината се готви да отплава,
че идва Новата и се задава здрава,
стегната, щастлива, за всички да е радост
и в щастие да ни облива!
© Лидия Сиркавара Все права защищены