Dec 30, 2010, 1:28 PM

2010 г. си заминава 

  Poetry » Other
459 0 4

2010 г. СЕ ГОТВИ ДА ОТПЛАВА

Годината днес дните си товари,
на лодката назад, за да отплава,
че овехтели са и доста стари,
изживени са  на календара.

Пристига Новата след часове -
желана, млада и красива.
И нови дни с късмет ще доведе
с надеждата  да е щастлива!

Млад момък  Януари - я води за ръце,
със много здраве, сняг и сила,
до него -  Малък Сечко с обич ще сече
и Марта ще прекрачи майчинска и мила.

Април - с геройство годината ще оплете,
а Май ще я отрупа с цвят през дъждове,
след туй и  Юни из тревата ще се подаде,
до него Юли усмихнат, в слънце ще засвети.

Ще дойде Август на коне и пръв из топлите мъже,
горещ и тръпнещ любовта  ще раздаде.
Септември мудно след тях ще спре,
с безброй сладки и желани плодове.

Октомври и Ноември - двама  северни мъже,
през жълти листи ще се гонят  с ветрове,
след тях Декември в сняг ще да изчисти
душите и полепналите грехове...

През този ден Годината се готви да отплава,
че идва Новата  и се задава здрава,
стегната, щастлива, за всички  да е радост
и в щастие да ни облива!

© Лидия Сиркавара All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Наистина нарисува цял календар - почувствах и видях всеки месец.Браво!
  • do valia1771
    Весели Празници и щастлива година,Ивон!
    Благодаря,ти!
  • Хареса ми твоя стих!Весели празници!
  • do nininini (Нина Антонова)
    Благодаря за откровенният коментар!
    Щастлива и здрава да е 2011г!
    Нека е радостна за теб!
Random works
: ??:??