1 июн. 2024 г., 16:18

24 май 

  Поэзия » Гражданская
52 0 0

Той празник е на нашата азбука,

създадена от Кирил и Методий,

с която се всички гордеем тука –

азбука на славянските народи.

 

Ден майски, топъл, с приветливо слънце,

в небето синьо пеят волни птички.

От Знанието взели сме по зрънце,

но стига ни и сме доволни всички.

 

Децата днес за шествие се сбират

с премяна нова и цветя в ръцете.

По улиците после дефилират

и слънцето в усмивките им свети.

 

А ние честитим с латински букви

на българите празника прекрасен.

С куп грешки пишем коментари скучни,

но мислим, че са те с език изящен.

 

Ще бъде празникът заслужен само

езика чист щом пазим ежедневно,

щом не да „мажем“ с пръсти по екрана,

а книги да четем, е пак модерно.

© Димитър Дунеловски Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??