24 май
Възпява песентта ни радостта,
лети тя в простора ясен.
Пеят я големи и деца,
възторжено с нея маршируват.
Златни думи зрънца възпяват,
в сърцата покълват и растат.
Със слънце ни огряват,
букви нарисувани редят.
И се лее песента и звучна
по площади, градове.
Възторжени, децата
поглъщат щастливи мигове.
Носú се ти, песен на земята,
възпявай букви, думи и дела!
Празник днес е за децата
и за учителите ни добри.
© Мария Все права защищены
Знаете ли,Вие сте на възраста на моя най-голям син.И ще Ви кажа,че просто не Ви отива да се обръщате към мен и да ме наричате-Марче.Нито Ви познавам,нито сте ми бликак и приятел.Към мен така могат да се обърнат само моите приятели и близки.Не ме познавате за да знаете коя съм и каква съм.Спазвайте учтивата форма на общуване,защото това говори за Вашия интелект.Научете се да уважавате първо себе си,а после другите!Колкото до моите"поетични опити"не сте Вие който може да ги оцени,а спецално за мен Вашето мнение не значи нищо!Колкото за коментарите сигурно сте разбрали,че обичам да ги пиша,по този начин общувам с всички и намирам нещо което може да ми е от полза.С Вас почти преключвам,може би това ми е последното откровение което споделям.Още нещо искам да Ви кажа,мен не ме интерисуват и оценките(защото и това разбрах скоро,че си ги слагате сами),а потребителите които са прочели написаното от всеки един от нас.И накрая ще завърша с едно мое четристишие.
--"Не се обръщам назад да искам да съдя
думи ненужни и празни.
Вървя с точния ритъм на времето,
с което открито се срещам!"
Желая Ви успех и честит празник на славянската писменост и култура!"