Не понасям комплименти,
с тях не ще ме впечатлите
и въобще не се старайте
да ми връзвате мечтите!
Поизтекоха годинки
и успях оттук, оттамо
малко опит да натрупам
на немощното си рамо.
Кой ме люби, кой ме мрази -
е, това не ме е грижа,
Господ да ми дава здраве
с обич враговете да пронижа.
Всеки казва ми - бъди такава,
учите ме, но не сте познали:
трудно с мен се на глава излиза -
таралежът може ли да се погали?
© Ая Цонева Все права защищены