Български социалист
Вид модерен комунист,
зачислен в партиен лист,
който води днес народа,
а е всъщност гола вода –
не от вчера, по природа.
Боклук
Мизерният комшия,
излязъл на балкон
да хвърли мръсотия
в кесия от найлон.
Българин:
Див балкански мазохист,
с търпелив и волев нрав,
ако е и комунист,
биде двойно по-корав.
© Марин Цанков Все права защищены