10 нояб. 2020 г., 19:47

31 години от 10 ноември 

  Поэзия » Гражданская
228 0 0

От всяка система има недоволни,

които искат да се промени нещо,

но малцина от сегашната са доволни,

че тя е просто нечовешка.

Само единици се обогатиха

от настоящия обществен строй,

а бедните силно се увеличиха,

избягаха или под земята са в покой.

Това ли искахте тогава?
Не, но така стана.

"Елитът" ви се подиграва,

заради некадърници страната изостана.

Докога това ще търпим?

Докога като овце ще блеем?
Искаме по правия път да вървим,

искаме въпреки всичко да успеем!

Политиците не трябва само овцете да стрижат,

трябва за стадото и да се грижат!

© Георги Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??