29 июн. 2010 г., 21:26

* * * 

  Поэзия » Для детей
339 0 1

                                                  Играта на мечките


       1.  Добрата Мецана                             2. Мечката Полина

            върви по поляна                                  бере детелина.

            и си пее, ли пее                                       Ще строи тя къщурка  

            къде ще живее.                                      за водна костенурка.

                    

       3. Мечокът Николай                           4. Тези три мечки

           ще бъде полицай.                                  ядат буболечки. 

           В хралупа ще живее                             Свирят на пиано

           и песни ще пее.                                       и си лягат рано. 


      5. Комшията Зайо                                6. Тука трябва щем-не щем                          ги пита за лед,                                        вече разказа да спрем.        

           а те му препоръчват                            Засега нищо няма да ви кажа,    

          шоколадов сладолед.                          но друг път повече ще ви разкажа.       

© Галина Методиева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??