27 апр. 2010 г., 15:35

* * * 

  Поэзия » Философская
417 0 0

... Тази толкова спрягана тема любов !

 

   Търсим близост като спасение

   за душите наши, та в нежен обков

   да ги запазим от грях и падение!...

 

   Но ревност черна отнейде клокочи,

   вплита в шепота остра кама,

   а любовта ни е брус - да я точи -

   тъй двуостра - за двете сърца!

 

   Къде се дяна, во веки скрепен

   съюзът наш достолепен и прям!? -

   От лист хартия  съм бил заслепен!

   Не с мастило подписан - с катран !

 

... Тази толкова спрягана тема любов !

 

   Чувство сладко, трептене измамно.

   Как го мразя, но съм всъщност готов

   товара болка пак да нарамя!!!

 

 

© Николай Петков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??