... Тази толкова спрягана тема любов !
Търсим близост като спасение
за душите наши, та в нежен обков
да ги запазим от грях и падение!...
Но ревност черна отнейде клокочи,
вплита в шепота остра кама,
а любовта ни е брус - да я точи -
тъй двуостра - за двете сърца!
Къде се дяна, во веки скрепен
съюзът наш достолепен и прям!? -
От лист хартия съм бил заслепен!
Не с мастило подписан - с катран !
... Тази толкова спрягана тема любов !
Чувство сладко, трептене измамно.
Как го мразя, но съм всъщност готов
товара болка пак да нарамя!!!
© Николай Петков All rights reserved.