30 дек. 2014 г., 21:15  

**** 

  Поэзия
497 0 0

                   ****

 

В сърцето ми живее фея.

В сърцето ми живее Тя.

Умът ми често ми се смее...

Но що за лудост е това!?

В сърцето ми - море, делфини...

Умът ми -хладен и намръщен.

О, разум мой, аз моля те прости ми,

но трябва да те пратя вкъщи!

И тази лудост пак ще ме прегърне

със нейните магически ръце.

Целувката й пак ще върне

усмивката на моето лице.

А аз какво да дам в замяна?

Освен живота си, неструващ и пара?

Освен душата си - ранена и окаяна?

Молитва към Орисница добра?

И своя свят ще дам и своя ден.

В съня си вечно ще я търся.

Не знам, дали за Нея съм роден,

но знам, че Тя е мойта същност.

В сърцето ми живее фея.

В сърцето ми живее Тя.

Една красива Дулсинея...

едно вълшебство и мечта!

 

посвещавам (пак... е, няма как :) ) на Т.М.

© Цветелин Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??