Тя
(молбата на майка ми)
Тя, винаги толкова хулена,
рисувана в краски най-черни...
Тя, ужасяваща, караща да треперим...
Тя, непозната, незнайна,
направо мистична –
за някого болка ужасна,
за другиго благодат е безкрайна...
За болни без лек и без шанс –
освобождение чакано
от страдания нетърпими,
от нечовешки болки неизмерими....
Тя – неведом е нейният път...
Тя! Нейното име е... Смърт.
© Нели Енева Все права защищены