2.09.2015 г., 21:42 ч.

* * * 

  Поезия » Философска
881 0 1

                  Тя

                             (молбата на майка ми)

 

   Тя, винаги толкова хулена,

   рисувана в краски най-черни...

  Тя, ужасяваща, караща да треперим...

  Тя, непозната, незнайна,

  направо мистична –

  за някого болка ужасна,

  за другиго благодат е безкрайна...

  За болни без лек и без шанс –

  освобождение чакано

  от страдания нетърпими,

  от нечовешки болки неизмерими....

 

  Тя – неведом е нейният път...

 

  Тя! Нейното име е... Смърт.

© Нели Енева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??