Преднамерено добро
за изгода - пак е зло.
Хубавото намерение
е наивно и само.
Разумът казва едно,
а сърцето иска друго,
битката е изтощителна,
изходът - петно.
Къде отиде неподправено
желанието за добрина,
сега студува изоставено,
във ъгъла, до глупостта.
21.02.2009г.
© Ангелина Кънчева Все права защищены
Поздрави!