8 авг. 2009 г., 20:18

5 в 1 от буква "З" 

  Поэзия » Юмористическая
421 0 6

            Змия

 

Най-гнусното животно,

живеещо самотно.

Ако тя не беше, Ева

още щеше да е дева.

 

          Занаятчия

 

Човек в професия отдаден,

в която вечно се развива,

възможно е да ходи гладен,

но нивга глад го не убива.

 

         Знак

 

Пътната табела,

с линия дебела

и символ, дето биди

и сляп шофьор да види,

но както често става,

я той не уважава,

а туй, че нарушава

закона го спасява

това, че нагласява

някой лев със нула,

с който го „глобява”

автокараула.

 

              Заплата

 

Символичната награда

за работника на щат,

стигаща му да не страда

от мизерия и глад.

 

        Затвор

 

Кофти място за отмора

на бактисалите хора

от забързания ход

на „нормалния” живот.

 

© Марин Цанков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??