Змия
Най-гнусното животно,
живеещо самотно.
Ако тя не беше, Ева
още щеше да е дева.
Занаятчия
Човек в професия отдаден,
в която вечно се развива,
възможно е да ходи гладен,
но нивга глад го не убива.
Знак
Пътната табела,
с линия дебела
и символ, дето биди
и сляп шофьор да види,
но както често става,
я той не уважава,
а туй, че нарушава
закона го спасява
това, че нагласява
някой лев със нула,
с който го „глобява”
автокараула.
Заплата
Символичната награда
за работника на щат,
стигаща му да не страда
от мизерия и глад.
Затвор
Кофти място за отмора
на бактисалите хора
от забързания ход
на „нормалния” живот.
© Марин Цанков Всички права запазени