Ако се поддам на мъка,
радост как да блика?
Ненаучен да тъгувам,
как да го умувам?
Ненаучен да се смея,
как да го живея?
Ако смехът не е дружен,
кому ще съм нужен?
Ненаучен да обичам -
всичко ще отричам.
Неразбиращ от любов,
на какво ще съм готов?
Ако тъна във лъжа,
как ще нося светлина?
На душата щом е ясно,
всичко е прекрасно.
Ако с грях не си платя,
как ще полетя?!
© Благодат Все права защищены