Днес в очите ти видях
онзи миловиден детски смях,
днес с любов те призовах,
да си тук до мен в този час.
Бавно и на стъпки идваш,
с малък изумруд в ръка,
в очите ти се вижда радостта,
от която ще се зароди и песента.
© Никола Диманов Все права защищены