Не искам вече да възпявам в стихове
намерена или загубена любов!
В живота на човека има мигове,
в които той на всичко е готов -
да се откаже от пари, от слава - всичко,
напук на трудното, което ще последва,
и във сърцето туй желание едничко,
мечта безумна чак до край да следва!
Надеждата да пари във душата
като безжален, силен огън,
а щом погледне там далече в небесата,
да полетява мигом, без "Не мога"!
В очите му една искра да бляска,
да осветява всеки тъмен друм,
а неговата най-любима ласка
да бъде тъй желания триумф!
Високо вдигната да му стои главата,
а падне ли - да става с по-див плам!
Защото най-бленуваното на Земята
с цената "Най-жестока болка" се заплаща, знам!
© Любимата Все права защищены