Трудно е да се държиш,
когато сърцето те боли,
когато ти тежи и душата ти кърви.
Трудно е да станеш и да продължиш,
да обичаш или да скърбиш,
да се предадеш или да победиш,
да забравиш и простиш...
Трудно е да се съвземеш,
без да има на кого да се облегнеш,
трудно е да живееш, когато копнееш да умреш,
да се смееш, когато нещо в теб се срива,
да се усмихваш, когато радостта си отива...
Трудно е, но няма как -
в живота гаден просто няма друг вариант.
Молиш се със сетни сили
утре да е по-добре от днес,
бориш се... за капчица късмет.
© Ива Все права защищены