29 июл. 2008 г., 09:02

* * * 

  Поэзия » Любовная
530 0 12

Не те рисувам, даже и да искам -
палитрата от чакане изсъхна.
От пръстите - полуартритно

лукаво се измъква четката.

 

Не те описвам - както ми се иска,
че някой друг погрижил се е  да те има.
Моливът ми забива се във листа,
не му се пише, търси си причина.

 

Не те чертая върху пясъка,
че пясъчните дири са нетрайни.
Морето разпилява ги нанякъде,
а аз не искам да те заличи със тайните.

 

Не те догоних, трудно стъпвам
върху горещите, до кръв, павета.
Крещях неистово по литналите гълъби,
че... чакам те на ъгъла отсреща.

© Нели Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??