Ще осъзнаеш някой ден, любими:
Животът без любов не струва нищо!
След седмица, след месец, след години
ще се огледаш пак за нея скришом...
Ще я потърсиш в нечии очи,
щом други ти успял си да забравиш.
Сърцето няма сила да мълчи,
каквото и да мислиш и да правиш...
Животът без любов е самота.
Безсмислен театър, огън без жарава...
Дърво без корен, птица без крила,
и кладенец пресъхнал от забрава...
Ще осъзнаеш някой ден, любими:
Животът без любов не струва нищо!
И ще откриеш хиляди причини
да сложиш жар в студеното огнище...
© Павлина Соколова Все права защищены