Apr 2, 2017, 7:42 PM

* * * 

  Poetry » Love
419 3 3

 

Ще осъзнаеш някой ден, любими:
Животът без любов не струва нищо!
След седмица, след месец, след години
ще се огледаш пак за нея скришом...

 

Ще я потърсиш в нечии очи, 
щом други ти успял си да забравиш.
Сърцето няма сила да мълчи,
каквото и да мислиш и да правиш...

 

Животът без любов е самота.
Безсмислен театър, огън без жарава...
Дърво без корен, птица без крила, 
и кладенец пресъхнал от забрава...

 

Ще осъзнаеш някой ден, любими:
Животът без любов не струва нищо!
И ще откриеш хиляди причини
да сложиш жар в студеното огнище...

 

© Павлина Соколова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Много ми хареса, Павлина! Поздравления!
  • Така е. "Животът без любов не струва нищо". Много ми допадна, Павлина. Харесах и оценявам високо!
  • На някои им трябва повече време Поздрави!
Random works
: ??:??