Ти само спи. Аз просто ще те гледам.
Сънят ти е прозрачен похлупак,
под който непоръбеният мрак
извайва теб - седефената Леда.
И ставам нощ. И ставам черен лебед,
от белотата ти преобразен,
а топлият ти сън потъва в мен.
Ти само спи, аз просто ще те гледам.
© Владо Все права защищены