1 мая 2009 г., 14:35

* * * 

  Поэзия » Любовная
599 0 1

Завърна се от всякога по-силен
и с житейски опит натрупан.
От всякога по-луд и дивен,
С его и самочувствие набутан.

Завърна се в най-тежкия момент
и поема неволята в свои ръце.
Ще довърши всеки детайл и елемент,
опора се вижда в негово лице.

Завърна се по-самоуверен,
с вяра в себе си и в любовта.
Изминава път неимоверен,
няма място за тъга.

Завърна се от дъното дълбоко,
ръце протяга към върха.
С поглед на така широко
и девиз: "Победата държа".

Завърна се старото момче,
превърнал се в безслабостен мъж,
чиято воля и любов влече,
щастие и радост наведнъж.

Завърна се нашият герой,
с гръм и трясък се стовари.
Смело влиза с болката в бой,
бодрост на килограм товари.

Завърна се човекът дашен,
с утеха, сила и кураж.
Век вовеки той безстрашен,
стои, помага винаги на вас.

Завърна се доброто в него,
безкористно и злото заличи.
Живот, напомнящ ни на лего,
структуриални пресичащи черти.

Завърна се момче с воля,
с живот на бели и черни линии дори.
Мощна енергична роля,
както китайска пословица гласи.

Завърна се не момче,
а опората на цял народ.
От дъното изплува не дете,
а мъж, напук на скапания си живот.

© Крис Бързин Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??