Светиите,
обезумели от невяра,
разпалиха в
безумен танц
див
нестинарски
огън.
Захвърлили
поверия и притчи,
потънаха,
изтляха в
пепелта.
Прехапаните викове,
иконите от кал,
невидимите знаци
обърнаха разпятията.
Стихиите
притихнаха.
......................................
Нестинарка
отрони
въгленна сълза.
© Атанас Ганев Все права защищены