Jan 17, 2010, 10:39 AM

* * * 

  Poetry » Other
600 0 3

 

 

 

                                                     Светиите,

                                                     обезумели от невяра,

                                                     разпалиха в 

                                                     безумен танц

                                                     див

                                                     нестинарски

                                                     огън.

                                                     Захвърлили

                                                     поверия и притчи,

                                                     потънаха,

                                                     изтляха в

                                                     пепелта.

                                                     Прехапаните викове,

                                                     иконите от кал,

                                                     невидимите знаци

                                                     обърнаха разпятията.

                                                     Стихиите

                                                     притихнаха.

                                                     ......................................

                                                     Нестинарка

                                                     отрони

                                                     въгленна сълза.

© Атанас Ганев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??