18 июл. 2017 г., 07:20  

А простичко с живота си ни го написал 

  Поэзия
661 7 13

Апостоле!... Със болка гледаш ни отгоре...
Сълза блещука днес в очите сини...
Народът, за чието бъдеще се бори,
отново в трудност е...Ти пътя покажи ни!

 

Свободни сме. От туй не става ни по-лесно!
Объркани, стоим на кръстопътя!
Предъвкваме с години истини известни
и все така печално сме безпътни.

Портретът ти – във всяка министерска стая!
Жонглират с мислите ти политици!
Не ще го одобриш, със сигурност го зная -
презираш хлевоустите езици!...

Тълкуваме и всяка твоя свята мисъл,
кому и както днес е най-изгодно!
А простичко с живота си ни го написал
как служи се на делото народно!...

„Народе????”... Беше искал нещо да ни кажеш,
за жалост времето ти не достигна!...
Тефтерчето ти пазим... и косите даже!...
Но все не можем твоя дух да стигнем!...

© Роберт Все права защищены

180 г. от рождението на В. Левски

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??