26 авг. 2008 г., 09:21

А тя ще танцува... 

  Поэзия » Любовная
1031 0 12

А тя ще танцува...

(посветено)

 

http://www.youtube.com/watch?v=HzeMbN90Pz8

 

Самодивите не бяха ли

красавици светлокоси

със венци от синчец

върху бели чела?

А тя тогава каква е?

Гледаш я – смугла и огнена.

И понякога даже

на Дявол прилича,

когато идва забулена

в лятната вечер...

После презрамката тънка

пада във тъмното.

Тя се съблича...

И ще танцува...

Вятърът спира учуден,

опарен от жарките погледи,

които я следват.

И запленен от ухание нежно,

се спира във клоните

на притихналите дървета.

Тя ще танцува...

за тебе...

Разпилени коси се вълнуват

пламъчно-нежно по тялото.

Тръпне всяка извивка,

сенки рисуват гърдите й...

И те галят... очите...

Всички я гледат,

но тя танцува за тебе

единствено...

Следва ритъма на сърцето си.

Тихо преваля в простора

светла звезда полунощна.

А тя ще танцува

под звуците

на лунните арфи...

И когато утихне нощта,

до тебе ще легне замислена...

И ще целува нозете ти...

© Елмира Митева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??