Страшно и мрачно
болезнено
остро
се чуват камбаните
отрупани в сняг
замръзнали от чакане.
оголени в безкрайния студ
звукът им
тромав
глух и
тих
отеква в телата
изкормени.
Душите от тях
скитници взеха
с ръждясали ножове
накълцаха.
Ръцете
жестоко издраха
и оставиха кръвта
да се стича в каналите.
Очите на двамата
големи
влажни
и живи
останаха
непознати на
зимата.
© Александра Ангелова Все права защищены