Във вихъра на буйни страсти,
с езици парещи, като огньове властни,
пламтящи, пораждащи стенание,
погубват разум и съзнание.
Изпепелена, в чувствена омая,
от щастие пренасям се в рая
и бавно умирайки, без да умирам,
душата ми своето тяло намира.
Той дирижира оркестъра на моето тяло
в една божествена симфония в бяло,
бликащи потоци в мен се изливат
и огъня в недрата със сила измиват.
Преродена, връщайки се на земята,
преливаща от обич и с чувства по-богата,
намирайки ме отново някой ден,
ще го приема в моя храм свещен.
© Стефанка Бакалова Все права защищены