Когато бях дете,
света ми се струваше игра.
Когато бях млада,
грабех с пълни шепи от живота.
Когато бях на средна възраст,
звездните си мигове реших да осъществя.
Сега в края съм на моя залез.
Все още чувствам как
кръвта ми ври, бушува.
Но се изморих.
Затова ще изживея финала подобаващо.
Възнамерявайки да бъда кротка.
Защото изживях живот,
див и бурен като
разбунтувано море.
А преди да си замина, ще
взема всичко от него.
Дори и спомените, пълни с
емоциите щури.
Казват, че живот кофти си бил.
Но на мен ми хареса
цялото разнообразие, което
ми предложи и дари.
© Невена Сугарлиева Все права защищены