22 мая 2011 г., 11:18

Абревиатура 

  Поэзия » Другая
816 0 0

Ако искам да прочета нещо красиво,
да седна и да си го напиша сам -
така аз всъщност разбирам
изкуството, в тези два реда събрано.

И няма тук да идват поети, писатели,
да разказват истории, които вече знам -
вместо тях, аз ще говоря на приятели,
нещо, което ще съм измислил сам...

Картини не ми трябват за илюстрация,
ако си сляп, те няма да помогнат тогава -
защо да умаляваме тази информация
в предмети, направени за пари и слава?

Не искам и импресии, слова в музика също,
кому са нужни твърде сложни настроения?
Нима светът тука, който ни така обгръща,
не е добър семпъл, че да трябва подобрение?

Аз не искам да робувам на всеобщия вкус -
който го харесва, нека желязната топка тури!
Не приемам себе си, ума си като лукс -
дори напротив - за вас ще съм само абревиатура!

© Христо Андонов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??