(провокирано от "Истинската самота" на Ал. Белчев)
абсолютната самота
тя е дама наближила четиридесет
още няма деца
и по този въпрос като че ли
не е мислила
в общежитие
във чужд град
и във чужда далечна държава
абсолютната самота
си доказва че супер се справя
и света покорява
абсолютната самота
тя търкаля на колелца
пълен куфар
с амбиции
абсолютната самота
знае всичките гейтове
на всички летища
и не ще се изгуби
ако спре насред лондон
париж
или токио
на пръв поглед е
толкова напориста
и толкова дръзка
и толкова
толкова
уморена от сърфиране в интернета
си ляга сама
недояждайки пицата
абсолютната самота
всяка нощ
се превръща в старица
© Павлина Гатева Все права защищены