9 февр. 2010 г., 12:53

Абсурдно... жълто 

  Поэзия » Любовная
818 0 11

Забравила съм жълтото перде.
Забравила съм колко са противни
щорите ти, срязващи лицето,
щом утрото кафето ми отпива.

Под сянката на босия ми крак
е разпилян мокетът като вино.
Бяло е навън, а няма сняг.
Ноември е, а няма дъх на зима.
Отпиват нощите от мен насън,
когато те презирам, че те няма.
Измислям си вратата ти отвън -
(отвътре съм на гости и не сядам.)
Косата ми расте като носталгия,
ръцете ми изсъхнаха под душа.
(Абсурдно е това, което става,
а в пулса ти не мога да се сгуша...)
За първи път сама прекрачих прага!
Забравила съм жълтите пердета -
на тях обеси седем смъртни гряха,
(а на моите... седемте джуджета.)
Разликите режат през ръцете ни -
така поисках те. Компромативен.
Грешка. Край. И взимам си пердето.
Друго нищо нямам.
И ми стига.

© Лора Димитрова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??