2 апр. 2009 г., 08:45

Афоризму 

  Поэзия » Другая
456 0 2

 

      Афоризму

 

О дух,

на земните копнежи,

ти,

    тъпо ни гнетиш:

     - Защо ли?

     - За афиш!?

Където ще изпишат

с театрална

приповдигатост:

Щастлив!

И не за зала,

нито за оркестър

ще се съберат

    тълпите

- а от суетност.

Та в дух на

чудни, възторжени

слова

да изрекат:

"Банален!

     Безжизнен,

            не голям."

Като за малкия екран.

Няма да уловят,

ни взор,

   ни ритъм

       на душата.

Защото ще са

   охладнели

в чудната драперия

на къщната материя!

Копнежа -

     на земята!

Да се отдели от теб,

да бъдеш вещ

в консуматива на

модерен вкус -

безпочвеността на

лутащата се тълпа!

 

05.10.84

© Валери Качов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??