4 мая 2008 г., 18:08

Агрегатни състояния 

  Поэзия » Любовная
1054 0 8

Ще се оттегли колесницата на зимата.
Аз, скучната висулка под нечий стръмен покрив,
ще се прицеля в асфалтираната пустош
и ще започна да харесвам лобното си място.

И теб така обикнах. Монотонно.
Привиквах, населявах и съжителствах.
Мълчах във фризера на синия ти поглед.
Надявах се да стана капка някога.

По мъжки чаках утрините слънчеви –
единствено смъртта е нещо сигурно!
Сега, търкулнат тихо по наклона,
достигам рехав корен на тревица.

Ще ме изпие тя, преди да ме въздигнат
въздушните течения нагоре…
Ще се превърна в дъжд. А дъщеря ми
ще ме познае в капка на лицето си.

© Красимир Йорданов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??