19 июл. 2013 г., 22:26

Ако 

  Поэзия » Философская
545 0 2

 

                   АКО

 

Ако заплачеш някой ден

за живота си изгубен!

Ако страдаш ти за мен 

и за мига погубен!       

 

Акo любовта изгубиш

и след време съжаляваш!

Ако от яда си се пробудиш

и спреш ме укоряваш!

 

Ако заплачеш от безсилие,

ако страдаш от любов,

ако проявиш насилие,

ако за мен не си готов!             

 

Ако ревнуваш до полуда

и всичко пропилееш!

Ако разбереш, че си в заблуда

и напразно сълзи лееш!

 

Ако ти тогава разбереш

колко време си погубил,

до истината ще се добереш,

когато всичко си изгубил!

 

Не пропилявай този миг!

Щастлив бъди, с което  имаш.

Не мечтай да си велик!

Обич даваш – обич  взимаш.

 

На живота си се наслаждавай,

било то тежък или лек!

За нищо, никога  не съжалявай,

бъди ти истински човек!

                

© Иванка Неделчева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • "Обич даваш – обич взимаш."

    "Стига заеми,стига везни
    искам обич за обич"
  • На живота си се наслаждавай,

    било то тежък или лек!

    За нищо, никога не съжалявай,

    бъди ти истински човек! - Да.... интересна философия
Предложения
: ??:??