АКО
Ако заплачеш някой ден
за живота си изгубен!
Ако страдаш ти за мен
и за мига погубен!
Акo любовта изгубиш
и след време съжаляваш!
Ако от яда си се пробудиш
и спреш ме укоряваш!
Ако заплачеш от безсилие,
ако страдаш от любов,
ако проявиш насилие,
ако за мен не си готов!
Ако ревнуваш до полуда
и всичко пропилееш!
Ако разбереш, че си в заблуда
и напразно сълзи лееш!
Ако ти тогава разбереш
колко време си погубил,
до истината ще се добереш,
когато всичко си изгубил!
Не пропилявай този миг!
Щастлив бъди, с което имаш.
Не мечтай да си велик!
Обич даваш – обич взимаш.
На живота си се наслаждавай,
било то тежък или лек!
За нищо, никога не съжалявай,
бъди ти истински човек!
© Иванка Неделчева Всички права запазени
"Стига заеми,стига везни
искам обич за обич"