Ако бях
Ако бях зрънце,
бих в почва поникнало.
Бих създала класове,
които като мисъл ще узреят.
Ако бях вода, бих изпила
най-сладката нежност на тази земя.
А после ще дочакам мига,
да се засмея.
Стоя сама
и си мисля
защо тъй бързо
денят си отива?
Думи залостени
мълчат от недоумения.
Ще тръгна да търся деня,
но посоката му вярна дали ще намеря?
© Мария Все права защищены