7 мар. 2013 г., 10:37

Ако много дълго чакаш... 

  Поэзия » Философская
658 0 3

С прашинки от покълващото утро –

като трохи по утринна трапеза –

стремглаво над площада се разпука

изгревът и във домовете влезе.

 

Хилядоръката му благодатност

разля по ръбове и по ревери

валма светлинни и невероятни

многоцветни слънчеви драперии.

 

Тогава осъзнах, че съм без сянка,

когато ме подминаха врабците.

Жужеше като сънен кошер здрачът

и в лабиринта му не срещнах никого.

 

Небесното знамение отлитна,

не зная някой и дали го чете.

Градът се бе обърнал на пустиня,

в която се препъваха нозете ми.

 

И пеперуда мина през дланта ми,

без да я подплаши мойто дишане.

Сред съсъка на толкова измами

обратното на вяра е излишност.

 

От стискане оставаме без палци –

все някъде дъхът ни ще прекъсне –

начупим ли надеждата на залци.

 

... Понякога палачът спи до късно.

© Валентина Йотова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Тогава осъзнах, че съм без сянка,

    когато ме подминаха врабците.

    Жужеше като сънен кошер здрачът

    и в лабиринта му не срещнах никого.
  • **
  • Харесаха ми думите,които използуваш и начина,по който ги правиш съвсем различни от буквалния им смисъл!
Предложения
: ??:??