14 мар. 2006 г., 19:22

АКО НЯКОГА, АКО НЯКЪДЕ... 

  Поэзия
1402 0 25

АКО НЯКОГА, АКО НЯКЪДЕ...

 

Ако ме срещнеш някъде, не отминавай.

Поне за мъничко, за мъничко поспри.

Ако ме видиш, погледа от мен не сваляй

и да е трудно, и да те боли дори.

 

Не се събуждай, ако дойда във съня ти!

Не го пъди от твоите очи, поне за миг,

защото аз ще идвам в него много пъти,

без шум, без говор и без вик.

 

Ако случайно в спомени ме срещнеш,

и в тях чаровен съм, добър и мил,                    

не смятай, че за мене мислиш грешно,

защото и такъв понякога съм бил.

 

А ако някой ден, сърцето ми от мъка го боли

и то на прага ти почука неуверено,

кажи ми ти, тогаз – но искрено – дали

ще го приемеш, да не е изгубено?         

1977-2006 г.

© Румен Ченков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??