26 июн. 2015 г., 23:32

Ако някой 

  Поэзия » Философская
490 0 0

Ако накой нявга мислите ми прочете,

ще си каже: този бил е луд...

После бързо всичко ще забрави

и ще хване правият си път.


О, презри ме, весело човече,

и с усещане за превъзходство отмини...

Плувай, гмуркай се в живота

и законите му изпълнявай ти.


Не мога аз да плувам в твойто блато,

че души ме тежката воня.

Виждам синевата на небето

само в мръснокалната вода.


Родил съм се със тежки, зли окови.

Потъвам. Нищо... може да ме спре.

На едно аз само се надявам.

Истинско дано е отразеното небе...


                                             02.91г.


© Боян Иванов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??