14 мар. 2013 г., 23:11  

Aко си отида 

  Поэзия » Другая
676 1 4

Ако си отида, не ме забравяй,

запази ме дълбоко в твоето сърце,

с поглед и въздишки остарели,

погубен шепот на пожълтели редове.

 

Ако си отида, не ме забравяй,

помни очите ми, щом ме погледнеш ти,

погледай ги и не ги забравяй,

след това тихо ти тръгни.

 

Ако си отида, посади градина,

ще живея в тези цветове,

поливай я, сякаш още дишам,

сякаш любиш вятъра с криле.

 

Ако си отида, роза откъсни си,

с черен цвят и острите бодли,

когато я докоснеш, мен ще милваш, мили,

дори луната с теб тогава ще скърби.

© Атанаска Чочкова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??