Ако след мен за тебе има друга,
ако след мене друга стопля твоя ден
и ако тя ти стане някой ден съпруга,
тогава, мили, ù кажи за мен!
Кажи ù ти за свойта първа ласка
и за целувката, открадната при заник,
кои ръце те милваха захласнат
и на кое сърце ти бе тогаз избраник!
Кои очи те гледаха със трепет,
с кого делеше своите мечти,
с кого катереше всеки житейски хребет
и на кого зарече бъдните си дни...
Кои коси те галеха до залез,
кой преброи за тебе всичките звезди
и ги свали, за тебе пак, в блещукащ наниз
от свойте най-изстрадани мечти!?
Кой ти обрече дните си и свойто земно време,
нощта, сълзите, сънищата си дори?
Днес тя е просто никоя за тебе,
но знам, за нея винаги ще си единствен ти!
© Любимата Все права защищены